söndag 1 januari 2017

När julefriden sänkte sig

Det här inlägget borde jag ha skrivit för längesen, för jag har ju jullov och har gjort en massa roliga saker. Men det började med att jag blev förkyld, på jullovet allra första dag. Så själva firandet på julafton blev inte riktigt som jag hade tänkt, men det blev bra ändå. Jag fick till exempel bästa julklapparna någonsin, åtminstone som vuxen, bara en sådan sak! Klappen som jag redan har använt massor är min Fitbit charge II, ett aktivitetsarmband som håller reda på hur jag sover, hur mycket jag rör på mig, vilken puls jag har och annat matnyttigt. Man kan till exempel se att efter en rejäl partykväll, som i fredags, sover man betydligt sämre än vad man gör en mer måttlig fredagkväll. Förresten är den också en helt vanlig klocka, vilket gjorde inköpet försvarbart eftersom jag blivit av med min gamla klocka, och min gamla gamla klocka drar sig. Pyjamasen, de varma strumporna och smyckena gick inte av för hackor de heller.

På juldagen fick vi med oss grannarna på en promenad runt mossen, och sen träffade vi som vanligt hela tjocka släkten, och åt en jättegod gulaschsoppa med mumsigt hembakat bröd. Julklappsspelet är också en självklarhet den här dagen och vi hade turen att få med oss tvål, ett litet spel, megastora gem, en Aladdin-ask, en fleecefilt, chokladtomtar och en halvkilos (!) polkagriskäpp. Bra utdelning får man säga.

Annandagen är ju rea-start och jag tog en promenad till närmaste köpcentrum. Jag skulle verkligen aldrig ha satt mig i bilen och suttit i köer, men när rean bara är en promenad bort kan man kosta på sig att ta en tur. Det blev ett par tröjor till barnen, men i övrigt tyckte jag att det var en ospännande tillställning.

Betydligt roligare var det dagen efter när vi hade spelkväll med grannarna. Vi beställde pizza till middag och gjorde tabberas på julkakor och julgodis som efterrätt. Och sen spelade vi På spåret hela kvällen. Hur kul som helst! Det är inte helt enkelt att göra brädspel av ett TV-program med en massa filmklipp och grafik, men det här fungerade ypperligt. Precis som på TV spelar man i par, och lyckligtvis vann vi varsin gång. Mer brädspel åt folket 2017!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar