söndag 9 juli 2017

Alcudia beach

Stranden i Alcudia är otroligt fin. Lång, bred och ren. Vi tog en promenad varje morgon, och då kunde vi se hur det arbetades med städning, både av tång när de var pålandsvindar, och av sådant som de badande lämnat efter sig. Vattnet är klart och vi stötte inte på några "räliga" djur i vattnet under vår vecka. Alcudia ligger i en lugn bukt som oftast är lugn, och det var grön flagg för badning varje dag. det finns strandsängar som man kan hyra för 6,50 euro varje dag, och om man hyr två ingår parasoll. På parasollet finns dessutom ett säkerhetsskåp med kodlås, där man kan läsa in sina värdesaker när man badar. En kommunanställd går runt och tar betalt, och man får till och med kvitto.

Om man vill kan man hyra trampbåt, vilket vi gjorde en gång. Den hade till och med rutschkana ner i vattnet, men det var inte så roligt som det såg ut eftersom det inte var så behagligt att åka på en torr rutschkana med bara ben. Man får dessutom bara använda den inom några utlagda bojar, så det var trångt á la Tosselilla i vattnet. Inte som1982, när vi var ute på öppet vatten med trampbåten, mina föräldrar, jag, min kusin, och min farmor. Känner man sig lite mer äventyrlig kan man åka bananbåt, soffa, eller hyra stand-up-paddling-utrustning eller till och med ge sig på paragliding.

Första dagen var vi på stranden nästan hela dagen. Som vi njöt! Jag och maken hade befarat att barnen bara skulle vilja hänga vid poolen, för så var det nämligen förra året i Kroatien, men de var lika sugna på stranden som vi. Kanske för att vi hade närmare till stranden här, och det är dessutom mer långgrunt. Vi hade faktiskt med oss en kylväska i bagaget, och små kylklampar som jag hade köpt på Söstrene Grene för fem kronor styck, och detta hade vi väldigt mycket nytta av. På förmiddagarna packade vi ner dricka, frukt och bröd, och det räckte oftast till lunch. Man blir inte så hungrig av att ligga på en strandsäng precis. Barnen rörde sig i och för sig desto mer eftersom de var i vattnet och dök och gjorde kullerbyttor hela tiden.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar