söndag 16 oktober 2016

Om elva dagar åker vi

Jodå, det blev en ny blogg till slut. Tanken är att berätta om resan till New York, och kanske andra resor också. För även om inte en endaste människa läser, så är det hör ett utmärkt sätt att dokumentera erfarenheter och tankar på, både i text i bild. Den här bloggen kommer att vara helt öppen; vem som helst som vill kan läsa. Jag kan egentligen inte vara säker på att jag kommer att ha tillräckligt bra wi-fi för att ladda upp tunga bilder, men om inte annat får jag väl gå till Apple store på 5th Avenue. Där måste de väl ändå ha bra uppkoppling?!

Tankarna kring vad vi vill se och göra började så klart redan i somras när vi bokade resan. Naturhistoriska muséet är en självklarhet, precis som Brooklyn-bron och Central Park. Eftersom vi reser med barn, en åttaåring och en nioåring, kommer mycket att behöva anpassas till dem. De kommer förmodligen inte att orka gå omkring så mycket som vi vuxna skulle vilja göra till exempel, och vi kommer nog att få spendera mer tid på Toys R Us än vi skulle önska. Det kommer att bli en del kompromisser helt enkelt.

Bästa guideboken så här från hemmafronten är Med familjen i New York, från Första klass familjeguider. I den boken finns ett avsnitt för varje del av staden, där man bland annat kan läsa var lekplatserna, glassaffärerna ovh toaletterna finns. Typiskt ovärderlig information när man reser med barn, så den kommer nog att få hänga med i ryggsäcken hela veckan.

En annan rolig reseguide är Inte för vuxna. New York: Allt du behöver veta, som är Lonely Planets New York-guide för barn. I den görs det nedslag på olika företeelser i staden, som exempelvis varför New York kallas för The big Apple (det har med hästkapplöpningar att göra). Sen har vi även en bok som heter Ett annat New York, som jag inte hunnit titta så mycket i än. För internet i all ära, men det är härligt att ha en fin bok med färgbilder och en tydlig struktur att titta i. Till sist har vi även köpt två kartor på Tradera, en över hela New York och en över Manhattan, som har varit bra för att skapa sig en bild av var allt ligger.

Namnet på bloggen är en blinkning till namnet på ett av mina favoritalbum, August and Everything After av Counting Crows.

2 kommentarer:

  1. Å vad kul med en ny blogg att följa! Det ska bli kul att följa den. En annan har ju varit där och minns allt förstås - det är ju bara 52 år sedan ;)

    SvaraRadera